fbpx

Emendo Ab

Bastande och välmående ligger oss nära hjärtat. Därför vill vi, med hjälp av våra produkter, erbjuda välbefinnande och avkoppling.

Vi utvecklar produkter som gör det möjligt att bryta sig loss från den hektiska vardagen för att istället njuta av avkopplande bastu- och mysstunder.

Finskt företag med fokus på bastu- och wellnessprodukter

Emendo är ett finskt företag inom bastu- och välbefinnandebranschen. Vi grundades 1986 och har sedan dess erbjudit kvalitativa produkter som främjar välmåendet. Vår nuvarande produktportfölj omfattar ett brett utbud av bastu- och wellnessprodukter.

 

Inom bastuprodukter utvecklar och marknadsför vi produkter under två olika varumärken, Emendo och KOLO Sauna. Du kan bekanta dig med KOLO-sortimentet på www.kolosauna.fi.

 

Emendo är latin och betyder ”att förbättra”. Vår logo representerar både en droppe eterisk olja och växtblad. Genom detta vill vi kommunicera att våra produkter är naturliga och det är viktigt för oss att utveckla både befintliga och nya produkter på ett ansvarsfullt och naturligt sätt:

 

  • Vi utvecklar produkter från naturliga råvaror och använder äkta 100% eteriska oljor i våra produkter.
  • Vi tillverkar alla bastudofter, bastuhonung, ansikts- och kroppsvårdsprodukter samt fotvårdsprodukter i Finland.
  • Våra bastutextilier och vetekuddar uppfyller kraven i OEKO-TEX, BCI och European Flax-certifieringarna. Vi använder 60% linne och 40% bomull som material. Denna sammansättning känns behaglig mot huden och gör produkterna hållbara och långlivade.
  • Vi ökar ständigt användningen av förnybara och återvunna material i våra produkter och förpackningar. Största delen av vårt förpackningsmaterial baserat på trä är FSC-certifierat.

 

Våra produkter finns tillgängliga på olika butiker i Finland och utomlands.

 

Vi är medlemmar i det finska förpackningsåtervinningsföretaget RINKI Oy.

 

Vi önskar er alla njutbara bastu- och spastunder!

Ta kontakt

Beställningar och råd

Verkställande direktör
Försäljning och marknadsföring

Teemu Finne

Försäljnings- och marknadskoordinator

Maarit Aro

Produktchef

Johanna Backman

Produktions- och inköpsdirektör

Timi Finne