fbpx

Aromaterapia ja eteeriset öljyt

Eteeriset öljyt ovat tiettyjen kasvien sisältämiä aromaattisia ja haihtuvia aineita. Puhtaita eteerisiä öljyjä ostaessasi varmista, että pullon kyljessä on maininta 100% eteerisestä öljystä ja myös latinankielinen nimi. Emendon valikoimissa on neljä erilaista eteeristä öljyä.

 

Eteeristen öljyjen käyttövinkkejä:

Tuoksulyhty: Tipauta 1-30 tippaa lampun vedellä täytettyyn yläosaan. Sytytä lämpökynttilä. Tuoksulamppua voi käyttää desinfioimaan huoneilmaa tai luomaan tunnelmaa. Huom! Tuoksulyhtyä ei saa jättää vartioimatta palamaan.

Tuoksukivi: Tipauta tuoksukiveen 1-10 tippaa.  Käytä ilmanraikastimen tavoin. Ripusta esim. kylpyhuoneeseen, vaatehuoneeseen tai keittiöön.

Suihkepullo: Käytä suihkepulloa, kun haluat nopeasti kotiisi hyvän tuoksun esim. juuri ennen vieraiden saapumista. Lisää noin 25 tippaa eteeristä öljyä ja 100 ml vettä suihkepulloon (n.0,5 l). Ravista ja suihkuta. Varo arkoja puupintoja (esimerkiksi lakattuja tai maalattuja).

Hieronta: Sekoita 5 tippaa ruokalusikalliseen perusöljyä ja käytä hierontaöljyn tavoin.

Kylvyt: Emulgoi (sekoita) 2 tippaa esim. merisuolaan tai hunajaan ja lisää ammeelliseen vettä.

 

-Tipauta muutama tippa eteeristä öljyä eteisen ovimatolle ja kutsuva tuoksu toivottaa vieraasi tervetulleeksi.
-Saat pyykistäsi hyväntuoksuista, kun lisäät n. 10 tippaa eteeristä öljyä huuhteluainelokeroon tai lisäät tuoksuttomaan pyykinhuuhteluaineeseen eteeristä öljyä n. 3ml/200 ml huuhteluainetta.
-Tipauta 5 – 10 tippaa eteeristä öljyä imurin pölypussiin ja imurisi  tuoksuu raikkaalta
-Jätesangon raikastat tipauttamalla kostutetulle talouspaperille muutaman tipan eteeristä öljyä ja pyyhkimällä jätesangon sisä- ja ulkopuolelta. Puhdistuksen jälkeen voit laittaa sangon pohjalle palan sanomalehtipaperia, jolle tipautat muutaman tipan esim. eukalyptusöljyä.
-Hyttysenpuremiin: Tipauta 1 tippa  laventeli- tai tea tree-öljyä suoraan puremaan.
-Koiperhoset karkotat vaatehuoneesta laventeliöljyllä. Tipauta muutama tippa laventeliöljyä huopasydämeen tai tuoksukiveen ja ripusta vaatehuoneeseen.

 

Onko nukkumaan mennessä rauhaton olo? Sekoita laventeliöljyä ja vettä suihkepulloon yllä olevan ohjeen mukaan ja suihkuta seosta tyynylle. Laventelilla on rauhoittavia ominaisuuksia ja voi olla avuksi, mikäli kärsit nukahtamis-vaikeuksista.

 

Älä käytä eteerisiä öljyjä, jos olet raskaana, sinulla on astma, allergia, epilepsia tai jokin vaikea sairaus eikä pienille lapsille.

Suosittelemme myös